+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

  Általános szerződési feltételek (vásárlási feltételek)

  Jogi nyilatkozat

   

  A Webáruház Üzemeltetője (továbbiakban Üzemeltető)
  Neve: ............................. Kft.
  Székhely: .................................
  Adóigazgatási azonosítószám:  ...................................
  Cégjegyzék száma: ........................................ 
  Bankszámlaszám: ........................................ 

  A Vásárló
  Az ......................................... internetes felületén keresztül árut megrendelő (vásárló) természetes vagy jogi személy.

  A Felhasználó 
  Az ........................................ és szaunagyarto.hu honlap szolgáltatásait (pl. hírlevél, regisztráció) igénybe vevő természetes vagy jogi személy.

  A Szállító
  A megrendelt termék a kiválasztott módon kerül kiszállításra.

  Általános rendelkezések

  1. Üzemeltető jelen Általános Szerződési Feltételek kiadásával rögzíti az Löyly Webshop szolgáltatásával és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, körülményeket, az Üzemeltető és a Vásárló jogait, kötelezettségeit. Az itt nem szabályozott kérdésekben a mindenkor hatályos magyar jogszabályok, valamint a Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései az irányadók.

  2. Az ........................................ szolgáltatásainak igénybe vételével (áru megrendelése, vásárlása) a Vásárló automatikusan elfogadja jelen szerződési feltételeket. A Szerződés az Webáruház online felületén leadott megrendeléssel jön létre.

  3. Üzemeltető fenntartja a jogot jelen szerződési feltételek részben vagy egészben történő megváltoztatására. Az Általános Szerződési Feltételek (illetve annak mindenkori módosítása) a közzétételkor lép hatályba.

  4. Az Webshop magyar nyelvű oldalán kizárólag Magyarország területén teljesítendő megrendeléseket fogad. 

  A szerződés létrejötte

  A megrendelés elküldésével és visszaigazolásával szerződés jön létre a  ............................................... Kft., mint Eladó és a megrendelő, mint Vevő között. A szerződés nyelve magyar. A szerződés ráutaló magatartás útján kerül megkötésre. Tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető a vevő számára is.

  Az Eladó köteles a Vevő által megrendelt és az eladó által visszaigazolt termékeket a megrendelőlapon megjelölt magyarországi szállítási címre eljuttatni. A megrendelés beérkeztének automatikus visszaigazolása nem jelenti a megrendelés visszaigazolását. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az Eladó a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 8 napon belül.

  A Vevő köteles az általa megjelölt címre kiszállított termékeket átvenni és a vételárat, ill. szállítási díjat a futár részére készpénzben kifizetni, amennyiben nem banki átutalással, vagy online tranzakcióval történt a fizetés. Amennyiben a rendelés ellenértéke előre átutalás választása esetén 8 napon belül nem érkezik meg az Eladó által megadott számlaszámra, az Eladó jogosult a megrendelés törlésére.

  Amennyiben az Üzemeltető minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, akkor az Üzemeltető
  nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától. 
   Ezen adatokat tartalmazó rendeléseket csak a Vásárlóval végzett egyeztetést követően tekinti véglegesnek. 

  A megrendelést az Üzemeltető weboldalán keresztül csak és csak akkor fogadja el, ha a Vevő a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. Az Üzemeltető a Vevő által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. 

  A feltüntetett képek helyenként illusztrációk, az azoktól való esetleges eltérésért az Üzemeltető nem vállal felelősséget. Ha a  Vevő megfelelőnek tartja a kosárban elhelyezett termékek mennyiségét, leellenőrizte a végösszeget, és úgy döntött, hogy meg szeretné vásárolni őket, akkor azt a Megrendelem gombra kattintva megteheti. 

  A vásárlás következő lépéseként a Vevő kiválasztja a megfelelő szállítási módot (személyes átvétel vagy futárszolgálat), valamint fizetési módot (utánvét, bankkártya, banki átutalás, készpénz), majd a számlázási és szállítási adatokat megadja. Ha az Ügyfél egyetért a megrendelés tartalmával, akkor a megrendelés elküldéséhez a „Véglegesít” gombra kattint.

  Megrendelés módosítása, törlése

  A véglegesített és elküldött megrendelés a Webáruházban már nem törölhető. 

  A megrendelés törlése Üzemeltetőtől munkaidőben a ................................................. e-mail címen kérhető. 
  Amennyiben a rendelés a futárszolgálatnak már átadásra került, a rendelés törlése nem kérhető. A rendelés állapotáról folyamatosan tájékoztatjuk Vásárlóinkat.

  Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre, fogyasztói árak

  Webáruházunkban illóolajokat, szaunaillatokat, szaunában használható kiegészítő termékeket; kész, standard méretű szaunákat, szauna kályhákat vásárolhat. A megjelenített termékek online, házhoz szállítással vagy személyes átvétellel rendelhetők meg.

  A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. 

  A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát az Üzemeltető fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Online bankkártyával történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni. Az online fizetési tranzakció biztonsági ellenőrzése minimálisan 24 órát vesz igénybe, a termék átvétele csak ezt követően lehetséges.

  Szállítási és fizetési feltételek

   A fuvardíjat az Ügyfél viseli oly módon, hogy a fuvardíj a számlán feltüntetésre kerül. 
  Utánvétes szállítás esetén a megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak készpénzben kell kifizetni. Lehetőséget biztosítunk a csomag értékének előre történő kiegyenlítésére, ebben az esetben a házhoz szállítás díja kedvezőbb és a futárnak nem kell fizetni. 

  Lehetőség van a webáruházban rendelt termékek személyes átvételére az átvételi értesítés megérkezte után. A személyes átvételre Budapesten XII. kerületben van lehetőség.

  Elállás joga

  Az elállás jogának gyakorlását a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet szabályozza.

  A fogyasztó a szerződéstől 14 napon belül indokolás nélkül elállhat. Az elállási jog csak bontatlan csomagolású, sértetlen termékek esetében érvényesíthető. Az elállásra vonatkozó igényt írásban vagy személyesen kell bejelenteni.

  Az elállási joggal élő Vásárló köteles a termékeket Üzemeltető részére visszajuttatni. A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A Vásárló az elállással érintett terméket utánvétellel nem küldheti vissza az Üzemeltető részére, utánvételes visszavételt az Üzemeltető nem teljesít. 

  Üzemeltető a Vásárló által kifizetett összeget legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríti. 

  Garancia, szavatosság

  Az Ön által megrendelt termékekre kellékszavatosságot vállalunk. A szavatossági jog alapján webáruházunk felelősséget vállal azért, hogy teljesítéskor – mind mennyiségileg, mind minőségileg – hibátlan terméket ad át Önnek, mint fogyasztónak/vásárlónak. Ha a megrendelt áru hibás vagy a szállítás során megsérült, akkor azt díjmentesen kicseréljük. Ehhez kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Vevőszolgálattal.

  Szolgáltató az egyes termékekre vonatkozó jótállás időtartamát legkésőbb a termék Ügyfél általi átvételekor adott garanciajegyen (jótállási jegyen) szereplő adatok útján közli. Ügyfél kizárólag a Szolgáltató által a termék átvételekor átadott jótállási jegy, vagy a kifizetés igazolására kiállított számla bemutatása, illetve átadása esetén jogosult jótálláshoz fűződő jogainak érvényesítésére. Ügyfélnek a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazolnia kell. Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak irányadók.
   Ha az Ügyfél a termék meghibásodása miatt a termék átadásától számított három munkanapon belül érvényesíti csereigényét Szolgáltató köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. 

  Adatvédelem

  Az Üzemeltető a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, azokat kizárólag a rendelések teljesítéséhez, szolgáltatások nyújtásához és fejlesztéséhez és saját statisztika készítéséhez használja fel, harmadik félnek nem adja ki.